Menu Stäng

NYHETER

Planerna återupptas: Vill bygga bostäder på Panelenparkeringen
Planerna återupptas: Vill bygga bostäder på Panelenparkeringen

Aulis Nanna AB köper fastigheterna Balder 5 och 6 i nedre stadsdelen från Bodens kommun för att bygga flerbostadshus. Det förslaget går nu vidare till beslut hos kommunstyrelsen.

Fastigheterna ligger på Kungsgatan 5 i Boden, intill restaurangen Panelen, och är i dagsläget obebyggda. Aulis köpte fastigheterna 2018 men köpet förföll då man inte kom igång med något bygge. Nu när Boden förväntas växa kraftigt och står inför ett ökat bostadsbehov är läget annorlunda. Därför föreslås Bodens kommun sälja de berörda tomterna på nytt. Ärendet beslutas av kommunstyrelsen den 14 februari.

Aulis har nyligen inkommit med ansökan om bygglov och planerar att bygga permanent boende i enlighet med den detaljplan som gäller för området. Bebyggelsen ska enligt tidigare ritning ansluta till fastigheten Kungsgatan 3. Köpeskillingen uppgår till 2 187 000 kronor.

Läs mer: Så blir nya bygget på Kungsgatan | BodenXT

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

2 februari 2022
Aulis har nu släppt de första skisserna på deras planerade flerfamiljshus på Kungsgatan i Boden. Här vill de bygga 28 mindre[...]
20 juni 2022
Självklart ska Boden växa även på landsbygden. Därför planeras nu för 16 småhustomter i idylliska Unbyn. Ett planförslag för kvarteret[...]

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!