NYHETER

Så blir nya bygget på Kungsgatan
BODENXT

BODENXT

Så blir nya bygget på Kungsgatan
Så blir nya bygget på Kungsgatan

Aulis har nu släppt de första skisserna på deras planerade flerfamiljshus på Kungsgatan i Boden. Här vill de bygga 28 mindre hyresrätter. 

Aulis i Norr planerar att bygga ett nytt flerbostadshus på Kungsgatan i nedre stadsdelen i Boden. Huset kommer att bli tre våningar och innehålla 28 hyreslägenheter, ettor, tvåor och ett fåtal treor. 

– Aulis i Norr är otroligt stolt över att få göra nya satsningar i Boden, säger Camilla Lindmark, vd och byggherre för projektet. 

Hon ser ensamstående och små familjer som en potentiell målgrupp för lägenheterna. Hyrorna ska ligga i linje med andra nybyggda hyresrätter i Boden. 

Ritningar och skisser har tagits fram i samarbete med A och D arkitektkontor. Fastigheten planerar Auli att bygga i egen regi, en investering på cirka 50 miljoner kronor.  

– Materialval är beprövade och miljövänliga. Exempelvis var vi inblandade i det vackra Sara Kulturhus i Skellefteå som fått internationell uppmärksamhet, säger Camilla Lindmark. 

Aulis har nyligen lämnat in en bygglovsansökan till Bodens kommun. Tomträttsförsäljningen av fastigheterna Balder 5 och 6 beslutas av kommunstyrelsen den 14 februari. Om allt går som Aulis vill kan bygget starta redan i vår. 

– Så snart det finns beslut kommer vi att starta. Sommaren 2023 ska det stå klart, säger Camilla Lindmark. 

Läs mer: Planerna återupptas: Vill bygga bostäder på Panelenparkeringen | BodenXT

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Liv i holkarna vid Gruvberget

Förra året skänkte kommunen holkar till Naturskyddsföreningen i Boden. Nu har föreningen undersökt hur många fåglar som har flyttat in

KATEGORIER