Menu Stäng

NYHETER

Så blir nya bygget på Kungsgatan
Så blir nya bygget på Kungsgatan

Aulis har nu släppt de första skisserna på deras planerade flerfamiljshus på Kungsgatan i Boden. Här vill de bygga 28 mindre hyresrätter. 

Aulis i Norr planerar att bygga ett nytt flerbostadshus på Kungsgatan i nedre stadsdelen i Boden. Huset kommer att bli tre våningar och innehålla 28 hyreslägenheter, ettor, tvåor och ett fåtal treor. 

– Aulis i Norr är otroligt stolt över att få göra nya satsningar i Boden, säger Camilla Lindmark, vd och byggherre för projektet. 

Hon ser ensamstående och små familjer som en potentiell målgrupp för lägenheterna. Hyrorna ska ligga i linje med andra nybyggda hyresrätter i Boden. 

Ritningar och skisser har tagits fram i samarbete med A och D arkitektkontor. Fastigheten planerar Auli att bygga i egen regi, en investering på cirka 50 miljoner kronor.  

– Materialval är beprövade och miljövänliga. Exempelvis var vi inblandade i det vackra Sara Kulturhus i Skellefteå som fått internationell uppmärksamhet, säger Camilla Lindmark. 

Aulis har nyligen lämnat in en bygglovsansökan till Bodens kommun. Tomträttsförsäljningen av fastigheterna Balder 5 och 6 beslutas av kommunstyrelsen den 14 februari. Om allt går som Aulis vill kan bygget starta redan i vår. 

– Så snart det finns beslut kommer vi att starta. Sommaren 2023 ska det stå klart, säger Camilla Lindmark. 

Läs mer: Planerna återupptas: Vill bygga bostäder på Panelenparkeringen | BodenXT

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!