Menu Stäng

NYHETER

Ny idrottsplats för spontanidrott
Ny idrottsplats för spontanidrott

En anpassad yta för spontanidrott där utövare kan använda både händer och fötter. 
Här är den nya mötesplatsen som ersätter fotbollsplanen på Ing3-området.  

Vi har tidigare berättat om att Bodens kommun har beslutat att arrendera ut 7 340 kvadratmeter mark till Fotbollsplanen i Boden Fastighets AB. På marken som ligger på Ing 3-området kommer det inom kort att byggas 60 stycken studentbostäder, förråd, parkeringsplatser, gemensamma utrymmen och ett grönområde. Bostäderna kommer sedan att hyras ut till Fortifikationsverket och studenter inom Försvarsmakten.  

Den aktuella ytan som tas i anspråk fungerar i dag som en fotbollsplan och används till stor del av spontana idrottsutövare. Därför har Bodens kommun undersökt möjligheten att ersätta den ytan med en mötesplats där fler idrotter än fotboll kan samlas.  

Den nya idrottsplatsen kommer fortfarande att ligga i anslutning till Björkdungens förskola, men placeras nu på den norra sidan av förskolan. Där finns redan en tennisbana och till den kommer det att läggas till en fotbollsplan i naturgräs, storleken anpassad för sju mot sju, och två badmintonplaner av standardmått. 

– Vi kommer inom de närmsta dagarna att börja fylla ut och jämna till ytan för att sedan lägga på en färdig matta, säger Erland Berg, enhetschef för park och skog vid Bodens kommun. 

Gräsmattan som är beställd är cirka 4000 kvadratmeter och beräknas att vara spelklar under juli om leveransen går som planerat. Tennisbanan kommer inte att påverkas av bygget och är spelbar innan dess.  

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!