Menu Stäng

NYHETER

Köper mark och bostäder för att utveckla studentområdet
Köper mark och bostäder för att utveckla studentområdet

Två bolag med nära kopplingar till spelindustrin och Boden Gamecamp vill bygga fler studentbostäder på Boden Business Park och har därför köpt tomter och fastigheter på området. 

Spelutbildningen Boden Gamecamp huserar just nu cirka 200 elever och fortsätter att växa, vilket också gör att behovet av bostäder för studenter ökar. Det är av den anledningen som två bolag, Studiero i Sävast AB och Devalveraellerbäggedera AB, har förhandlat om att få köpa två tomter och de tillhörande fastigheterna på Boden Business Park i Sävast. 

Efter att kommunstyrelsen sagt ja står det nu klart att Devalveraellerbäggedera AB köper fastigheten Sävast 23:99 för 892 000 kronor av Bodens kommun. På området finns också byggnader som ägs av Boden Science Park AB. Dessa är så kallade moduler som i dag används som elevbostäder. Modulerna köps loss separat och priset för byggnaderna blir 7 725 575 kronor.  

Studiero i Sävast AB förvärvar en närliggande tomt och fastighet, Sävast 23:289 från Bodens kommun och summan blir 3,4 miljoner kronor.  

Även om det handlar om två olika bolag så tillhör de samma bolagskoncern som redan ligger bakom flera framgångsrika satsningar inom spelutvecklingen i Boden. Det är också av just den anledningen som de vill köpa marken och modulerna.  

Målsättningen är att det ska byggas ytterligare 28 elevbostäder som ska stå redo för inflyttning redan till hösten. Men på sikt finns även visioner om att utveckla boendet och studiemiljön ytterligare för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar under sin tid på Boden Gamecamp.  

– Jag ser det här som enormt positivt för oss. Entreprenörsboenden är naturligtvis viktigt, men vi får inte glömma bort att vi har ett stort antal unga människor som kommer hit med helt andra förutsättningar och också ska bo här. Därför är blir jag glad när kommer seriösa aktörer med förfrågningar om att satsa på framtiden. Det ger oss möjlighet att fortsätta utvecklas, säger Thomas Fägerman, vd Boden Business Park. 

I dagsläget finns det drygt 100 bostäder som är kontrakterade för studenter på Boden Gamecamp – både i direktanslutning till studentområdet och utanför. Thomas Fägerman tror att försäljningen kommer leda till att campusområdet kommer utvecklas och bli ännu mer attraktivt. 

Kommunstyrelsen sa också ja till försäljningen av två tomter i centrala Boden. Dessa köps upp av Lilium Fastigheter AB. Ett bolag med huvudägare som bor och verkar i Norrbotten. 

Läs mer om nyheten här:  Vill bygga 137 lägenheter i centrum

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!