Menu Stäng

NYHETER

H2GS-chefen: ”Vi kommer att lösa det”
H2GS-chefen: ”Vi kommer att lösa det”

Bodenxt Talks #6 handlar om H2 Green Steels etablering i Boden. Vad är på gång just nu, håller den tajta tidsplanen och vad är egentligen meningen med allt? Dagens gäst är ingen mindre än Henrik Henriksson, vd på företaget. 

Han berättar också om arbetet med miljötillståndet för anläggningen, elförsörjning, råvaruleveranser, kompetensförsörjning och Bodens unika förutsättningar som etableringsplats.

– Nästa stora steg, det är ändå att vi får ett besked på vår miljöansökan och att det kommer lagom till sillen på midsommar, senast. Då sätter det igång en väldig massa andra aktiviteter som vi har jobbat och förberett, så det ser jag som nästa steg. Vi är alla övertygade om att vi kommer att lösa det.

Dessutom ger Henrik sina bästa hållbarhetsråd till andra företagsledare och delar med sig av sina egna drivkrafter och den grund som H2 Green Steel vilar på.  

– Vi håller på att förstöra vår planet och det är den största utmaningen som mänskligheten står inför. Då tycker jag att vi som företagsledare har ett stort ansvar att ta, att inte bara ha ambitionen att ställa om ditt bolag, det är liksom en hygienfaktor, utan också ta ansvar för att ställa om hela din industri. Uppmana till samarbeten eller utmana gamla metoder och försök lämna ett större avtryck. Det var det jag försökte göra när jag jobbade på Scania och det är det vi försöker göra nu med H2 Green Steel, säger han.

Bodenxt Talks är programserien där vi djupdyker i den gröna industri- och samhällsomställningen som just nu sker i Boden. Här pratar vi om det smarta gröna, om hur vi jobbar med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet kopplat till innovation och ny teknik. 

Grunden till hela den här samhällsomställningen bottnar ju i H2 Green Steels etablering i Boden, som både bjuder på jättestora möjligheter för Boden och också en del ganska angenäma utmaningar. 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!