Menu Stäng

NYHETER

Företag i Boden kan söka upp till 400 000 kronor för innovation
Företag i Boden kan söka upp till 400 000 kronor för innovation

I slutet av förra året blev det klart att Boden Business Park har fått förtroendet från Vinnova att förmedla innovationscheckar till små och medelstora företag. Nu är ansökan öppen och det finns sammanlagt 44 miljoner kronor att söka som ska gå till att stärka Sveriges innovations- och tillväxtbolag.

Checkarna kan bekosta extern kompetens inom tre olika områden; affärsutveckling, infrastruktur och immateriella tillgångar. Aktiebolag och ekonomiska föreningar som befinner sig i en innovationsfas har chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor.

– Det är fantastisk möjlighet som vi har fått att tillsammans kunna stötta företag i deras affärsutvecklings- och innovationsresa, säger Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare, Boden Business Park.

Checkarna förmedlas via utvalda förmedlare i Sverige där Piteå Science Park, Arctic Business, Luleå Science Park, Boden Business Park och Skellefteå Science City ingår. För att ansöka om en check så vänder man sig till förmedlaren på sin ort.

– Via Swedish Incubators & Science Parks ger vi nu chansen till små och medelstora företag i Norrbotten att innovera smart för ökad tillväxt, säger Tore Johnsson, vd, Luleå Science Park.

Arbetet med beredning och beslut beräknas starta nu under mars månad och sedan fortlöpa under 2022.

Michaela Strömberg. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Kontaktperson i Boden: Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare, Boden Business Park, michaela@bodenbusinesspark.se

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!