Menu Stäng

NYHETER

Boden har bäst företagsklimat i regionen
Boden har bäst företagsklimat i regionen

Svenskt Näringsliv har presenterat sitt årliga omdöme över företagsklimatet i kommuner. Nu står det klart att Boden stärker sin tätposition i länet och tar sikte mot topp 50-listan nationellt.

Det är näringslivets egen nationella intresseorganisation Svensk Näringsliv som har utfört en stor enkät bland företagare i landet, om hur dem upplever företagsklimatet i kommunen.

För andra året i rad får Bodens högst betyg av de 14 kommunerna i länet och svaren förstärker bilden av Boden som en företagsvänlig kommun. Nyligen presenterades också Sveriges Kommuner och Regioner sin mätning över hur nöjda företagare är med kommunernas service inom myndighetsutövningen och där fick Boden bäst betyg i hela landet.

Resultaten kommer inte oväntat då Boden har valt en strategisk inriktning för att långsiktig stärka och utveckla samarbetet med entreprenörer och det lokala näringslivet.

– Det här är en oerhört tydlig och bra signal som åter stärker bilden av Boden som en plats för företagande. Vårt starka företagsklimat är en kritisk framgångsfaktor i den gröna samhällsomställning där Boden spelar en allt viktigare roll. Nu ska vi öka tempot ännu mer.

Claes Nordmark, kommunalråd.

Topp 50 i Sverige

Sedan 2012 har omdömet stadigt förbättras. Från 2,5 till 4.1. Boden är den enda kommunen i Norrbotten som passerar 4,0 i helhetsbetyg och nu är ambitionen att ta klivet in på topp-50-listan i Sverige.
Arjeplog och Älvsbyn är de kommuner i länet som placerar sig närmast Boden med 3,7, respektive 3,4 i betyg.

Mats Berg, kommun- och näringslivschef.

Det är ett hårt och konsekvent jobb som gör att vi flyttar fram våra positioner. Nära och dagliga kontakter med våra företagare gör att vi hela tiden kan fånga upp förbättringsområden och undvika missförstånd. Nu när trycket ökar är det extra viktigt att vi har med oss vårt lokala näringsliv för att maximera effekterna av den samhällsomställning vi befinner oss i.

Slutgiltig ranking i höst

Svenskt Näringsliv mäter varje år drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina kommuner. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen. Svaren räknas sedan samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner. Den slutgiltiga rankingen presenteras senare i höst.

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

22 juni 2022
Boden står inför en historisk grön samhällsomställning där H2 Green Steels planerade satsning på grön vätgasbaserad stålproduktion är en viktig[...]

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!