Menu Stäng

NYHETER

Boden Gamecamps koncept hyllas: “Väldigt smart”
Boden Gamecamps koncept hyllas: “Väldigt smart”

Spelbranschen i Sverige växer oerhört mycket och den största flaskhalsen när den ska fortsätta växa är kompetens. Det säger Per Strömbäck, talesperson för branschorganisationen Datapselsbranschen.

Därför är Boden Gamecamps koncept med att utbildningar i olika nivåer precis vad spelindustrin behöver.

– Att gå först med kompetens är väldigt smart för den kan sen ta väldigt många olika vägar. Man kan starta nya företag från det, företag kan etablera sig och anställa, det kan komma investeringar utifrån och det kan komma inifrån, säger han.  

Per Strömbäck hyllar också Valkyrie Jam, ett återkommande spelläger där yrkesverksamma kvinnor från några av världens största spelföretag samlas för att skapa spel i Peetgården i Sävast.  

– Valkyrie Jam har ju gett ringar på vattnet i världen. Jag har inte hört talas om att någon har gjort någonting liknande, det är ju hur coolt som helst. 

Se intervjun med Per Strömbäck här nedan.  

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!