Menu Stäng

NYHETER

Stora investeringar i skidanläggningen på Storklinten
Stora investeringar i skidanläggningen på Storklinten

Ett nytt automatiskt snösystem, hotellsatsning och rekordtidig premiär är några av nyheterna på skidanläggningen Storklinten i Boden.

– Nu händer det saker som aldrig tidigare. Vi håller på att installera ett nytt snösystem som innebär att vi snabbare och effektivare kan göra snö. Dessutom har vi sparat mycket snö från föregående säsong, säger Peter Engström, vd på Storklinten.

25 oktober öppnar anläggningen och de första besökarna blir det svenska alpina landslaget och andra träningsgrupper som vill komma igång tidigt med sin säsong utan att behöva lämna Sverige. 

– Storklinten har blivit en bas för svenska landslagets alpina skidåkare. Vi bygger även ett lägenhetshotell med åtta lägenheter som kommer att stå klart när de kommer. Dessutom har vi planer på ett större hotell med 30 rum, gym och relax som ska ligga i anslutning till restaurangen, säger Peter Engström.

Utökningen av anläggningen samt ökad satsning på aktiviteter i samverkan med Arctic Bath och Tree Hotel bidrar till att utveckla besöksverksamheten samt att ge människor i regionen ett bättre utbud av fritidsaktiviteter.

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!