Menu Stäng

NYHETER

Närmare service och fler bostäder möjliggörs på Sävastön
Närmare service och fler bostäder möjliggörs på Sävastön

Hälsocentral, stormarknad, kontor och mängder av bostäder för studenter och entreprenörer. Det kan möjliggöras i Bodens kommuns nya detaljplan för Boden Business Park som gick ut på samråd den 21 februari 2022.

Bodens kommuns samhällsbyggnadsförvaltning har tagit fram ett nytt förslag för detaljplan för området kring Boden Business Park på Sävastön, mellan Svängleden och väg 97.

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för en fortsatt satsning på utvecklingen av Boden Business Park. Idén är en företagspark med flexibel användning inom olika typer av näringsverksamheter med särskilt fokus på kreativitet och mötesplatser. Detaljplanen möjliggör att marken kan användas till bostäder, hotell, vård, handel, utbildning, centrumändamål, kontor, icke störande verksamheter och tillfällig vistelse.

Exempel på hur området kan utformas. Illustration: MAF Arkitektkontor

Bodens kommun har som mål att gå från 28 000 till 31 000 invånare till 2030. Om det målet ska nås behövs fler bostäder och arbetsplatser men också grundläggande service, och denna detaljplan är ett led i denna utveckling. Det finns ett stort intresse för att bo och leva i Sävast och flera andra planerade bostadsprojekt. Därför anses utveckling av nära service för de boende som särskilt angeläget.

Det finns redan ett flertal intresserade exploatörer som vill bygga och etablera sig på området. Markanvisning har lämnats till Hermelinen som vill bygga hälsocentral, PART AB som vill bygga ett hotell med entreprenörsboende, COOP Norrbotten som vill bygga en stormarknad samt BoKoop som vill bygga studentbostäder. Det finns även fler företag som är intresserade av att bygga bostäder och verksamheter på området. 

Detaljplanen är ute på samråd 21 februari till 14 mars 2022.

Dokument

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

1 mars 2022
Företaget vill bygga ett imponerande hotellkomplex som verkligen sätter avtryck. Centralt för projektet är hållbarhet och återbruk.    När förslaget på den nya[...]

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!