Menu Stäng

NYHETER

Arrendeavtal med H2 Green Steel
Arrendeavtal med H2 Green Steel

Bodens kommun och H2 Green Steel har enats om ett arrendeavtal för 266 hektar (2 663 966 m2) på Boden Industrial Park. Avtalet är 1-årigt och sträcker sig från den 15 juli 2022 till och med 14 Juli 2023.

Efter den positiva byggnadsdom som H2 Green Steel fick den 1 juli har parterna enats om ett arrendeavtal vilket ger bolaget tillgång till de aktuella markområdena på Bodens Industrial Park. Avtalet möjliggör för H2 Green Steel att påbörja de icke bygglovspliktiga och förberedande mark- och anläggningsarbetena, innan ett slutgiltigt avtal om marköverlåtelse har träffats. Fortsatta förhandlingar pågår mellan Bodens kommun och bolaget om försäljning av aktuella markområden på Bodens Industrial Park.

Arrendeavtalet omfattar 266 hektar av kommunal mark och gäller under ett år efter underskrift och kommunstyrelsens godkännande. Arrendeavgiften uppgår till två kronor per kvadratmeter och år.

Beslutet togs via ett ordförandebeslut av kommunstyrelsens ordförande, Claes Nordmark.

– Det är viktigt att vi möjliggör ett fortsatt högt tempo i omställningsarbetet. Med detta arrendeavtal kan H2 Green Steel realisera sin åtaganden på Bodens Industrial Park samtidigt som vi också kan fortsätta förhandlingarna om den slutgiltiga marköverlåtelsen, säger Claes Nordmark, kommunalråd.

Claes Nordmark, kommunalråd i Bodens kommun.

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!