Menu Stäng

Projekt

Bodens kommun och Norra Sverige står inför en stor omställning som kommer skapa flera
MindDig – internationell kompetenssatsning
MindDig – internationell kompetenssatsning

Bodens kommun och Norra Sverige står inför en stor omställning som kommer skapa flera tusen jobb i de nya fabrikerna som i sin tur skapar fler jobb i servicesektorn. För att klara av kompetensförsörjningen har Bodens kommun etablerat sig på kompetensförsörjningsplattformen MindDig. Boden var den första kommunen som blev inbjuden att delta i satsningen som handlar om att matcha ett attraktivt liv och lediga jobb i regionen med globala kompetenser.

Om projektet

Plattformen MindDig lanseras i slutet av 2021. Det är en internationell plattform med en modern design som ska locka kompetens till norra Sverige. Knutna till plattformen är de största arbetsgivarna inom tung industri i Norr och på plattformen varvas platsmarknadsföring och lediga jobb med lockande innehåll fokuserat på den gröna omställning som sker just nu. Plattformen fokuserar på att hitta högutbildade personer inom yrken där vi har brist nationellt.

Bo nära jobbet

Bodens kommuns roll är att locka med kringtjänster för anhöriga till de som vill börja jobba i den gröna industrin samt marknadsföra Boden som en plats att leva och bo på för att minska fly in/fly out kulturen. Målet är att de olika kommunerna och arbetsgivarna i regionen inte ska behöva konkurrera med varandra, utan snarare samarbeta för att på ett attraktivt sätt locka kompetensen till norra Sverige. Det här ligger helt i linje med hur Boden ser på samverkan och hållbarhet. 

Platsmarknadsföring stärker kompetenssatsningen

Besökarna kommer att kunna skapa sin egen profil, leta bland typer av tjänster eller bland lediga tjänster kopplade till en specifik plats. De kan lära sig mer om livet i Boden – vilka fritidsaktiviteter som finns här, lediga bostäder, hur det ser ut med barnomsorg och skolor med mera. Investeringen i MindDig är en av flera insatser som kommunen gör för att kunna växa som plats, öka befolkningen, stärka kompetensen och bidra till att företagen som satsar i Boden kan växa i synergi med kommunen och hela regionen.

Ansvariga

Bodens kommun med stöd av MindDig

Tidsplan

Etapp 1 lanseras i december 2021

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

1 mars 2022
I delprojektet kompetensförsörjnings första fas tas ett helhetsgrepp om den gemensamma arbetsmarknaden i Boden, Luleå och regionen för att snabbt[...]

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

Tillhörande dokument

[gallery_tags]

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!