Menu Stäng

NYHETER

Så blir nya campusområdet på Boden Gamecamp
Så blir nya campusområdet på Boden Gamecamp

Ett mer levande studentområde där de kreativa näringarna och studenterna kan mötas alla tider på dygnet. Det är visionen bakom förvärven av tomterna och fastigheterna på Boden Business Park. 

Thomas Lindgren är tillsammans med Peter Zetterberg grundare till spel- och audioföretaget Wanderword som har delar av sin verksamhet på Boden Business Park i Sävast. Där har han också varit en aktiv aktör i utvecklingen av spelutbildningarna på Boden Gamecamp. 

Sedan en tid tillbaka har han, tillsammans med några lokala samarbetspartners, sett över möjligheten att utveckla boendemiljön för studenterna. Samtidigt finns det ett stort behov av fler studentbostäder då både de gymnasiala och eftergymnasiala utbildningarna inom kreativa näringar växer snabbt. 

För att möjliggöra det har Boden Intressenter Fastighets AB köpt två tomter av Bodens kommun och moduler av Boden Business Park. Modulerna fungerar i dag som boende för studenterna och de kommer bli kvar till hösten, samtidigt som bolaget tittar på en mer långsiktig och hållbar lösning kring elevboendet. 

Villa blir kårhus

En av tomterna ligger alldeles intill byggnaden Fabriken, där spelutbildningarna och de kreativa näringarna huserar. Där kommer det att bli 28 nya studentbostäder i modulformat. Skälet till det är framförallt tidspressen.  

– Vi har ju behov av dessa bostäder redan till hösten, därför blir moduler det enda alternativet i det här läget, säger Thomas Lindgren, styrelseordförande för Boden Intressenter Fastighets AB.

Planskiss för det nya studentområdet på Boden Business Park. Illustration av a och d.

På den tomten finns också en villa som bolaget har köpt och den kommer bli central i utvecklingen av studentområdet. Villan kommer att innehålla en tvättstuga, en samlingslokal och en liten livsmedelsbutik.

Samlingslokalen kommer vara enkelt inredd med återbrukade möbler och utrustning. Tanken är att den ska vara tillgänglig för alla som studerar och arbetar på Boden Business Park. 

– I dag finns det inte några naturliga mötesplatser på området efter skoltid. Vår förhoppning är att vi kan skapa ännu mer gemenskap och kreativitet genom att bygga ett kårhus där det blir naturligt att hänga, även under kvällar och helger. 

Thomas Lindgren, styrelseordförande för Boden Intressenter Fastighets AB

Smart livsmedelsbutik

Lösningen för livsmedelsbutiken är ännu inte i hamn. Men här har blickarna riktas mot upplägget i Moskosel. Där kan kunden identifiera sig via Bank-ID för att komma in i butiken, scanna in förnödenheterna som den vill köpa, betala med kort eller telefon och sedan lämna butiken. En kamera finns samtidigt uppsatt för att dokumentera händelserna inne i lokalen.  

– Det ska vara enkelt och tillgängligt. Exakt vilka varor som kommer att finnas får vi se när allt är klart. Tanken är att det ska gå att handla basvaror och det kommer inte att finnas någon alkohol eller några tobaksprodukter till försäljning. Vi vill också att det ska vara en butik som är öppen för alla i närområdet, inte bara de som bor på parken, säger Thomas Lindgren.   

På tomterna ska det också finnas uteplats, parkeringar och grönområde. 

Under vecka 22 börjar markarbetet som kommer krävas för att förbättra studentområdet och göra bostäderna inflyttningsklara innan skolstart. Parallellt med det kommer villan att förberedas och inredas. 

När alla studenterna är på plats fortsätter sedan arbetet med att utveckla campusområdet. 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!