Menu Stäng

Projekt

Stadsdelsutveckling Sveafältet/Lundagård
Stadsdelsutveckling Sveafältet/Lundagård

Bodens kommun vill utveckla våra stadsdelar i takt med framtidens behov, så att vi som redan bor här trivs och mår bra. Vi vill också att andra vill flytta och bosätta sig i Boden. Att våra områden är attraktiva med många valmöjligheter till olika aktiviteter och till olika sociala möten är därför en viktig komponent i att rusta Boden. En annan viktig aspekt är att Boden ska vara tryggt och inbjudande.

För en del av det arbetet har kommunen beviljats medel från Delegationen mot segregation (DELMOS) vilket innebär att vi nu tillsammans med Bodenbo har påbörjat ett gemensamt arbete med att utveckla stadsdelen Sveafältet/Lundagård. För att kunna göra det på bästa sätt kommer vi nu under april att möta invånare för att ta tillvara den potential som finns och att få bättre insikt i vad som skulle göra området ännu bättre. Vi kommer att använda olika sätt att genomföra olika dialoger. Det blir digitala former och telefonintervjuer men också fysiska möten med samtal. Björkdungens pedagoger kommer att arbeta med utvalda uppgifter med sina 5-6 åringar.

Ansvariga

Bodens kommun, Ann Sundberg och BodenBo Johan Johansson

Tidsplan

DELMOS

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

Tillhörande dokument

[gallery_tags]

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!