Menu Stäng

NYHETER

Här är entreprenörsboendet “snöflingan”
Här är entreprenörsboendet “snöflingan”

Företaget vill bygga ett imponerande hotellkomplex som verkligen sätter avtryck. Centralt för projektet är hållbarhet och återbruk.   

När förslaget på den nya detaljplanen för Boden Business Park offentliggjordes stod det klart att flera nya aktörer nu väntar på klartecken att få etablera sig.  
En av dessa är Part Group som kommer bygga ett stort hotellkomplex inriktat mot entreprenörsbostäder. 

– Vi ser ju vad som händer i Skellefteå och vad som är på gång i Boden. Det här är någonting som vi vill vara en del av, säger Anton Lundholm, vd på Part Group. 

Hotellets utseende har inspirerats av en snöflinga. Byggnaden i mitten kommer ha restaurang, konferensytor, gym och spa. De utstickande delarna blir entreprenörsbostäder och kommer byggas av färdiga moduler och rymma cirka 145 rum. 

– Vi jobbar också med ljusdesignen för att skapa någonting som verkligen gör avtryck och väcker intresse, säger Andreas Stenman, arkitektur- och designansvarig vid Part Group.   

     

Bygget på Boden Business Park kommer mestadels att vara i trä och kommer från moduler som redan finns i dag på olika platser i Sverige, men som inte används. 

– Hållbarhet är viktigt för oss och det känns jättebra att vi kan återbruka delar av någonting som vi redan har tillverkat, säger Anton Lundholm

Part Group jobbar nu med bygglovshandlingarna och hoppas kunna komma igång med bygget inom kort. 

– Får vi bara grönt ljus så kan vi ha hotellet på plats snabbt. Jag vill inte lämna någon tidplan, men det kommer röra sig om ett snabbt bygge om allt flyter på, säger Anton Lundholm.   

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

2 juni 2022
Intresset för Bodens utbildningar inom spelindustrin fortsätter att växa. Nu planerar den kooperativa hyresgästföreningen Bokoop att bygga hållbara studentbostäder på[...]

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

Prova-på-mässa för framtidens jobb

29-30 september hålls utbildnings- och rekryteringsmässan Future Norrbotten på Bodens Energi Arena. Här får ungdomar, arbetssökande, yrkesväxlare, utbildare och arbetsgivare

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!