Menu Stäng

NYHETER

Bodenxt Talks #7: Turism i den gröna omställningen
Bodenxt Talks #7: Turism i den gröna omställningen

Hur ser besöksnäringen på den gröna samhällsomställningen som sker i Boden och vad kan resten av samhället lära sig av besöksnäringens resa? Det är några av frågorna som diskuteras i Bodenxt Talks. Självklart blir det en del toalettprat också.

I Boden ser vi besöksnäringen som en basindustri och att jobba hållbart har länge varit viktigt för våra företagare. I takt med den gröna omställningen blir arbetet med att göra vår turism så grön som möjligt allt mer intensivt och viktigt.

Med oss för att prata om hållbarhet och besöksnäring har vi Britta Jonsson-Lindvall från Treehotel och Jonas Gejke som bland annat driver Aurora Safari Camp i Råne älvdal.

– Att jobba med hållbarhet är en process som du aldrig blir färdig med. Mycket handlar om samarbete inom lokalsamhället, det är en viktig väg framåt, säger Britta Jonsson-Lindvall och beskriver hur de har jobbat med frågan i Edeforsområdet.

Jonas Gejke driver också en turistanläggning i Kenya jämför synen på hållbarhet där och här i Sverige.

– Där är det skyddade områden och när det väl är en nationalpark så blir det ju inte att det tuggas och försvinner som det kan vara här. På ett sätt är det mer positivt där än vad det är här, säger han.

I avsnittet pratar de även om vikten av att bevara naturvärden, hur dialogen är med skogsbolagen och vad samhället kan lära av besöksnäringens erfarenheter.

Lyssna och se avsnittet på Spotify, Acast eller Youtube.

Programledare är Josefin Wiklund.

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

NYHETSBREV

Vill du hänga med? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

RELATERADE NYHETER

KATEGORIER

NYHETSBREV

Vi håller just nu på att byta system för nyhetsbrev. Inom kort kommer du ha möjligheten att registrera dig. Välkommen åter!